Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit tuttu: Sıkı para politikası sürdürülecek

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit tuttu: Sıkı para politikası sürdürülecek
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, faiz kararını açıklamak için bu yıl 9'uncu kez bir araya geldi. Para Politikası Kurulu (PPK) kararına göre, politika faizi yüzde 50'de sabit tutuldu. Banka, sıkı para politikasının devam edeceğini bildirdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) Eylül ayı toplantısında politika faizini yüzde 50'de sabit tuttu. Banka, enflasyonda henüz beklenen düşüşün gözlemlenmediğini belirterek sıkı para politikasını sürdüreceğini vurguladı.

ENFLASYONDA BELİRGİN DÜŞÜŞ YOK

Merkez Bankası'nın Para Politikası Kurulu (PPK) tarafından yayımlanan karar metninde, enflasyonun ana eğiliminde henüz belirgin bir düşüş gözlemlenmediği ifade edildi. Ağustos ayında elde edilen göstergelerin genel olarak bu durumu teyit ettiği kaydedildi. Metinde, “Ağustos ayında aylık enflasyona dair göstergeler bir bütün olarak incelendiğinde, ana eğilimin belirgin bir değişim sergilemediği değerlendirilmiştir." ifadeleri yer aldı.

SIKI PARA POLİTİKASI DEVAM EDECEK

Merkez Bankası, sıkı para politikasının devam edeceğini ve enflasyon üzerindeki risklere karşı ihtiyatlı duruşun süreceğini belirtti. Özellikle yurt içi talebin yavaşlaması, Türk lirasındaki reel değerlenme ve enflasyon beklentilerindeki düzelmenin dezenflasyon sürecini güçlendireceği vurgulandı. Sıkı para politikası duruşunun sürdürüleceği bildirilen açıklamada, “Aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanana ve enflasyon beklentileri öngörülen tahmin aralığına yakınsayana kadar sıkı para politikası duruşu sürdürülecektir." denildi.

LİKİDİTE VE KREDİ PİYASALARI TAKİP ALTINDA

Kurul, likidite koşullarının ve kredi piyasalarındaki gelişmelerin yakından takip edildiğini belirtti. Gerekli görülmesi halinde makroihtiyati adımların atılacağı ifade edildi. Sterilizasyon araçlarının etkin kullanımı da sürdürülecek. PPK karar metninde "Kurul, fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki tüm araçları kararlılıkla kullanacaktır." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.