S&P Global: Fed’in faiz indirimi gelişmekte olan pazarları etkileyecek

S&P Global: Fed’in faiz indirimi gelişmekte olan pazarları etkileyecek
S&P Global, Fed’in 50 baz puanlık faiz indiriminin gelişmekte olan piyasalarda parasal gevşemeyi teşvik edeceğini ve merkez bankalarının faiz indirimlerine gitmelerinin beklendiğini duyurdu.

S&P Global, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) 50 baz puanlık faiz indiriminin gelişmekte olan piyasalarda parasal gevşemeyi teşvik edeceğini belirtti. Açıklamada, Kolombiya, Filipinler ve Meksika gibi ülkelerde faiz oranlarının yüksek seviyelerde seyrettiği ve enflasyonun yavaşladığı, bu nedenle piyasaların önemli faiz indirimlerini fiyatladığı ifade edildi.

Ancak, Brezilya Merkez Bankası’nın artan enflasyon ve mali belirsizlik nedeniyle 25 baz puanlık faiz artışıyla ters yönde hareket ettiği vurgulandı.

GELİŞEN PAZARLAR VE EKONOMİK BÜYÜME

S&P Global, gelişmekte olan piyasalarda ikinci çeyrekte ekonomik büyümenin güçlü olduğunu, düşen enflasyon ve iyileşen reel gelirlerin iç talebi desteklediğini açıkladı. Fed’in faiz indirimlerinin ardından, merkez bankalarının da faiz indirimlerine devam etmesinin veya başlamasının beklendiği belirtildi.

ENERJİ FİYATLARI VE FAİZ İNDİRİMLERİ

Açıklamada, enerji fiyatlarındaki düşüşün Tayland, Filipinler, Macaristan, Türkiye, Şili ve Hindistan gibi net enerji ithalatçıları için merkez bankalarının faiz indirimlerini daha da destekleyebileceği ifade edildi. Düşük ithalat maliyetlerinin cari hesapları iyileştirebileceği ve para birimlerini güçlendirebileceği değerlendirildi.

PİYASA OYNAKLIĞI VE BELİRSİZLİKLER

S&P Global, ABD ekonomisindeki belirsizliklerin, devam eden iki çatışmanın jeopolitik riskinin ve siyasi belirsizliklerin gelecekte piyasa oynaklığına zemin hazırlayabileceğini ifade etti.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.