200 milyonda bir görülüyor! Ayvalık'ta görüldü

200 milyonda bir görülüyor! Ayvalık'ta görüldü
Çok nadir görülen o ıstakoz Ayvalık'ta görüldü. O anlar hemen kamerayla kaydedildi...

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı'nda gerçekleştirilen bir dalış sırasında, profesyonel dalgıç ve su ürünleri mühendisi Nedim Kartal tarafından nadir rastlanan mavi ıstakoz kaydedildi. Dünyada çok ender görülen ve genetik bozukluk nedeniyle mavi renkte olan bu ıstakoz, su altı kamerası ile görüntülendi.

200 MİLYONDA BİR RASTLANILIYOR

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı'nda yapılan dalış sırasında, denizin dibinde hayalet ağa takılan mavi ıstakoz, Nedim Kartal'ın dikkati sayesinde kurtarıldı. Kartal, su altı kamerası ile bu nadir canlının görüntülerini kaydederken, "Dünyada çok nadir görülen, bazı kaynaklara göre 2 milyon, bazı kaynaklara göre ise 200 milyonda bir rastlanan mavi renkli ve renk mutasyonuna uğramış bir ıstakoz türü." dedi.

Nadir rastlanan deniz canlısı "mavi ıstakoz" Ayvalık'ta görüntülendi

AYVALIK'IN SU ALTI ZENGİNLİĞİ

Kartal mavi ıstakozun görülme nedeniyle ilgili şunları söyledi: "Domuz balığı Akdeniz ve Bodrum taraflarında sık görülürken, Ayvalık ve çevresinde nadir görülebiliyor. Papağan balığı ise yeni yeni bu taraflara gelmeye başladı. Ancak istilacı tür dediğimiz, aslan balığı, balon balığı gibi su altı canlıları ise henüz Ayvalık'ta görülmüş değil. Kısacası Ayvalık suları, küresel ısınmadan o kadar etkilenmiş değil. Bu yüzden de mavi ıstakozun küresel ısınma sonucunda bu sulara gelebileceğine ihtimal vermiyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.