7 ile kış geldi! Meteoroloji tek tek uyardı: Samsun, Ordu, Erzurum, Kars ve diğer 3 il...

7 ile kış geldi! Meteoroloji tek tek uyardı: Samsun, Ordu, Erzurum, Kars ve diğer 3 il...
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7 il için uyarı yayınladı. Resmen kış geri geldi...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağını ve Doğu Karadeniz'in batısında fırtına uyarısında bulundu. İlgili bölgelerde hava koşullarında ciddi değişiklikler yaşanabileceği belirtilirken, vatandaşların ve yetkililerin gerekli önlemleri alması gerektiği vurgulandı. 

ORTA KARADENİZ’DE KUVVETLİ YAĞIŞLAR 

Meteorolojik verilere göre, Orta Karadeniz'de bugün akşam saatlerinden itibaren başlayacak gök gürültülü sağanak yağışların, özellikle Samsun ve Ordu çevrelerinde etkisini artırması bekleniyor. Samsun'un merkez ve doğu ilçeleri ile Ordu'nun batısında yerel olarak kuvvetli, bazı bölgelerde ise çok kuvvetli yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışların pazar sabah saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi öngörülüyor. 

DOĞU ANADOLU'DA SAĞANAK YAĞIŞ 

Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda ise yarın öğle saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Erzurum'un kuzeyi ile Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak yağışların meydana gelmesi bekleniyor. 

DENİZLERDE FIRTINA UYARISI 

Doğu Karadeniz'in batısında (Sinop-Samsun) denizlerde ise rüzgarın yarın sabahtan itibaren batı ve kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği belirtildi. Fırtınanın pazar sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenirken, denizciler ve kıyı bölgelerindeki vatandaşlar için ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önerildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.