Akaryakıt ikmalinde yeni dönem: Garajlarda depolama son buluyor!

Akaryakıt ikmalinde yeni dönem: Garajlarda depolama son buluyor!
Akaryakıt ikmallerinde yeni düzenleme geliyor... AK Parti tarafından TBMM'ye sunulan torba yasa teklifi, otobüs ve kamyon garajlarında yapılan akaryakıt ikmallerini düzenleyerek suistimalleri önlemeyi hedefliyor. Düzenlemenin tüm detayları haberimizde...

AK Parti tarafından TBMM'ye sunulan torba yasa teklifi, otobüs ve kamyon garajlarında yapılan akaryakıt ikmallerini düzenleyerek suistimalleri önlemeyi amaçlıyor. Yeni düzenleme ile bu tür yerlerde sadece kendi araçları için akaryakıt ikmali yapılmasına izin verilirken, kamu kurumlarına, fabrikalara, şantiyelere, madenlere veya taş ocaklarına bu şekilde akaryakıt sağlanamayacak. Bu tür teslimler yalnızca bayilik lisansına sahip akaryakıt istasyonları tarafından gerçekleştirilebilecek.

''KAMU GÜVENLİĞİ RİSKİ'' VURGUSU

Düzenlemenin gerekçesinde, garajlarda depolanan ve üçüncü şahıslara satılan akaryakıtların kamu güvenliği için risk oluşturabileceğine dikkat çekiliyor. Ayrıca, maddede yapılan değişikliklerle trafiğe çıkması sınırlı iş makineleri, yüksek kapasiteli kamyonlar ve kamu kurumlarına ait araçların istasyon dışı akaryakıt ikmali yapabilmesi sağlanacak.

Yeni Projem

Bu düzenleme aynı zamanda mali usulsüzlükleri önlemeyi de hedefliyor ve istasyon dışında yapılan akaryakıt teslimlerinde akaryakıtın alıcı deposuna taşınmasının bayilik lisansına sahip satıcılar tarafından yapılması gerektiğine işaret ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.