Ankara'daki Filistin nöbeti'ne engel: 8 gözaltı

Ankara'daki Filistin nöbeti'ne engel: 8 gözaltı
İşgalci İsrail'in tüm dünyanın gözü önünde Filistin'e yönelik sürdürdüğü katliama dünyadan ve Türkiye'den tepkiler sürüyor. Direniş Çadırı'nın Filistin için Ankara'da Cumhurbaşkanlığı karşısında düzenlediği nöbete müdahalede bulunulması sonucu 8 kişi gözaltına alındı.

İşgalci İsrail'in, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları artarak devam ediyor. Tüm dünyadan ve Türkiye'den tepkiler gelmeye devam ederken Direniş Çadırı, Ankara'da Cumhurbaşkanlığı önünde başlattığı 'Filistin nöbeti' ile iktidara Gazze için taleplerini iletiyor.

8 KİŞİYE GÖZALTI 

Direniş Çadırı, güvenlik güçlerinin eyleme müdahale etmesi sonucunda 8 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "6 erkek 2 kadın arkadaşımız gözaltında. Barışçıl bir eylemde haklı talepleri dile getirmenin sonucu gece baskını yapılarak gözaltına alınmak mı? Gazze için haykırmaya devam edeceğiz: Siyonizmi besleyen damarları kesin, vanaları kapatın! Arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmalarını talep ediyoruz" sözlerine yer verildi.

"GAZZE İÇİN NÖBETTEYİZ"

Güvenlik güçlerinin müdahalesine ve gözaltılarına tepki gösteren Direniş Çadırı, "Günlerdir Ankara'daki Külliye karşısında Gazze için nöbetteyiz. Barışçıl biçimde hakikatin şahitliğini yapıyorken eylemimize gece vakti baskın yapmanın ve gözaltı uygulamanın hukuki dayanağı nedir? Bu müdahalenin anlamı nedir? Soruyoruz: Suçumuz hamaseti bırakıp Gazze için gerçekçi talepleri dile getirmek mi? Arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz" sözleriyle sosyal medyadan tepki gösterdi.