ATM’ler için yeni karar! Herkes mağdur olmuştu

ATM’ler için yeni karar! Herkes mağdur olmuştu
Kurban Bayramı’nda ATM Krizi: Vatandaşlar Para Çekme Limitleriyle Mağdur Oldu! Bayram Sonrası için Karar Çıktı

Kurban Bayramı nedeniyle kurbanlık alışverişi yapmak isteyen milyonlarca vatandaş, ATM’lerde para çekme limitleri nedeniyle mağduriyet yaşadı. Bayram tatilinin ardından ATM’lere ilişkin yeni düzenlemelerin yapılacağı öğrenildi.

Bayramın ilk günü yoğunluk yaşansa da, Kurban Bayramı boyunca kurbanlık alışverişi dört gün boyunca devam ediyor. 16 Haziran’da başlayan bayram nedeniyle bankalar cuma günü son kez mesai yaptı ve perşembe gününe kadar kapalı kalacak. Türkiye’deki yüksek enflasyon nedeniyle kurbanlık fiyatları en az 15 bin lira seviyesine çıkarken, ödeme yapmak isteyen vatandaşlar ATM’lerin para çekim limitleriyle karşı karşıya kaldı.

Birçok banka, günlük ATM para çekim limitini 10 bin lira olarak belirlerken, kurbanlık alışverişi için 15 bin lira çekmek zorunda kalan vatandaşlar, geri kalan miktar için yüksek komisyon bedelleri ödemek zorunda kaldı.

Bayram Sonrası Para Çekme Limitleri Artırılacak

ATM’lerdeki nakit para talebini karşılamakta zorlanan bankalar, en büyük banknotun 200 lira olması nedeniyle fiziki para talebine tam olarak yanıt veremiyor. Bu duruma çözüm bulmak amacıyla birçok özel banka, son aylarda 10 ve 20 liralık para giriş ve çıkış slotlarını kapatarak, bu bölümleri 200 liralık banknotlar için ayırma kararı aldı. Ancak bu değişiklik, sorunu tamamen ortadan kaldırmadı.

Bayram sonrası birçok özel banka, 10 bin lira olarak belirlenen günlük para çekme limitini 20 bin liraya çıkarmaya hazırlanıyor. Halihazırda bu sınırı 7 bin 500 lira olarak belirleyen bankalar ise, aynı şekilde yüzde 100’lük artışla günlük para çekme limitini 15 bin liraya yükseltecek.

Bu düzenlemelerin, vatandaşların bayram dönemlerinde yaşadığı mağduriyeti azaltması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.