Avrupa Komisyonu'ndan X'e kapatma uyarısı

Avrupa Komisyonu'ndan X'e kapatma uyarısı
İngiltere Başbakanı Starmer ile X'in sahibi Elon Musk arasındaki kriz AB'ye sıçradı. AB Komisyonu, X'i, nefret söylemi ve şiddet çağrılarına karşı harekete geçmeye çağırarak, aksi halde uygulamanın Avrupa'da kısıtlamalarla karşılaşabileceğini ifade etti.

İngiltere Başbakanı Keir Starmer ve sosyal medya uygulaması X'in sahibi Elon Musk arasında başlayan tartışmaya Avrupa Birliği Komisyonu da katıldı. Komisyon Musk'a bir mektup gönderdi ve uyarıda bulundu.

Avrupa Komisyonu'nun iç piyasadan sorumlu üyesi Thierry Breton, Musk'a X platformundan gönderdiği mektubunda İngiltere’deki aşırı sağcı şiddet olaylarını hatırlattı.

Thumbs B C 6Afa8Dc9B03172B4Fe1Cbec0Bdbf7D96

Thierry Breton Avrupa yasalarını ve "zararlı içeriğin yayılmasını" durdurma konusundaki yasal yükümlülükleri hatırlattı.

"POTANSİYEL RİSKLERİ İZLİYORUZ"

Breton mektubunda, "Seçimlerle ilgili tartışmalar ve röportajlar da dahil olmak üzere, önemli siyasi ve toplumsal olaylarla bağlantılı olarak şiddet, nefret ve ırkçılığı teşvik edebilecek içeriklerin yayılmasıyla ilgili Avrupa Birliği’ndeki potansiyel riskleri izliyoruz." ifadesini kullandı.

Breton gerekli olması halinde X'e karşı daha fazla önlem alınacağını da belirtti.

NE OLMUŞTU?

Musk, İngiltere'deki aşırı sağcı şiddet olaylarıyla ilgili İngiltere Başbakanı Keir Starmer'ı hedef almıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.