Bakan Uraloğlu duyurdu: Trabzon-Kocaeli arası direkt uçuşlar başlıyor

Bakan Uraloğlu duyurdu: Trabzon-Kocaeli arası direkt uçuşlar başlıyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon ile Kocaeli arasında direkt uçuşların 9 Ağustos'ta başlatılacağını duyurdu. Bakan Uraloğlu "İlk uçak Trabzon’dan saat 06.00’da, Kocaeli’nden de saat 08.25’te kalkacak" dedi.

Bakan Uraloğlu Trabzon ile Kocaeli arasında direkt uçuşların başlatılacağını duyurdu. İlk seferin 9 Ağustos'ta yapılacağını belirten Uraloğlu, uçuşların 20 Eylül'e kadar her Cuma düzenleneceğini ve ilk etapta 7 hafta süreceğini söyledi. Yolcu talebine göre uçuş sayıları ve saatlerinin artırılabileceği de ifade edildi.

Uraloğlu, Trabzon’dan 06.00’da kalkacak uçağın Kocaeli’ne 1 saat 50 dakikada varacağını, Kocaeli’nden 08.25’te hareket edecek uçağın ise 09.55’te Trabzon’a ulaşacağını belirtti.

Thumbs B C Daf459Ce92298830F46F4Fb41Bd4Ace1

EKONOMİYİ CANLANDIRACAK

Bakan Uraloğlu, Trabzon Havalimanı ile Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı arasındaki bu uçuşların bölgenin ekonomik gelişimine katkı sağlayacağını belirtti:

"Türkiye’nin doğusuyla batısını yakınlaştırmaya devam ediyoruz. Trabzon ve Kocaeli’ni kapı komşusu yaptığımız bu uygulama ile hem iki şehrin hem de çevre illerin nüfus hareketliliğinin esnekleşmesini sağlayarak ekonomilerine ve turizm potansiyellerine önemli katkılar sağlamış olacağız."

Yeni uçuşlarla yolculara hızlı ve konforlu bir seyahat deneyimi sunmayı hedeflediklerini belirten Uraloğlu, uçuşların başlangıç tarihinden itibaren yolcu talebine göre sefer sayılarının ve saatlerinin artırılabileceğini de vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.