BDDK açıkladı: Milyonlarca müşterinin IBAN'ı güncellenecek!

BDDK açıkladı: Milyonlarca müşterinin IBAN'ı güncellenecek!
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), yeni bir bankaya faaliyet izni vererek önemli bir değişime imza attı. Bu gelişme, milyonlarca müşterinin hesap numaralarını değiştirecek.

Sanal bankacılık uygulaması  Enpara, banka kurma iznini aldı. 3 Ağustos 2023'te verilen kuruluş izninin ardından, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından Enpara Bank AŞ'ye faaliyet izni verildi. Bu adımla birlikte, QNB Finansbank çatısı altında yıllardır hizmet veren Enpara, bağımsız bir banka olarak faaliyetine devam edecek.

MİLYONLARCA İBAN NUMARASI YENİDEN BELİRLENECEK

Enpara müşterilerinin IBAN numaraları, Enpara'nın yeni bankacılık kodu nedeniyle güncellenecek. Bu durumun para transferleri, kira ödeme işlemleri ya da ticari faaliyetlerde aksamalara yol açmaması için yetkililer peş peşe uyarılarda bulundu.

Resmi Gazete’de yer alan açıklamada, "5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 10. maddesi ve Bankaların İzne Tabi İşlemleri ile Dolaylı Pay Sahipliği'ne ilişkin yönetmeliğin 7. maddesi doğrultusunda yapılan değerlendirme sonucunda, Kurulun 03.08.2023 tarih ve 10640 sayılı kararı ile kuruluş izni verilen Enpara Bank AŞ'ye faaliyet izni verilmiştir." denildi.

Enpara’dan yapılan açıklamada ise, "Mevcut değerlerimiz, prensiplerimiz ve bugüne kadar ortaya koyduğumuz bankacılık anlayışıyla faaliyetlerimize devam etmek, her zaman en temel önceliğimiz olacaktır" ifadeleri kullanıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.