Bebeğinizin boynuna sakın takmayın! 10 aylık bebek ölümden döndü

Bebeğinizin boynuna sakın takmayın! 10 aylık bebek ölümden döndü
Bebeğinize giydirdiğiniz şeylere dikkat edin! 10 aylık bir bebek ölümden döndü...

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 10 aylık bir kız bebeğin yuttuğu çengelli iğne, yapılan hızlı ve başarılı müdahale sayesinde çıkarılarak bebeğin hayatı kurtarıldı. 

10 AYLIK BEBEK ANİDEN KUSMAYA BAŞLADI

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Doğuş Çalışkan, 10 aylık bebeğin evde aniden kusmaya başladığı bilgisiyle hastaneye getirildiğini belirtti. Bebeğin annesi, bu sırada bebeğinin yakasında bulunan nazar boncuğunun çengelli iğnesinin kaybolduğunu fark ederek acil servise başvurdu. 

TEHLİKELİ DURUM TESPİT EDİLDİ 

Durumu anlatan Çalışkan, "Bebeğimizin acil serviste çekilen akciğer grafisinde açık ağızlı bir çengelli iğnenin yemek borusunun en dar yeri olan üst kısmı tıkadığını gördük. Bu da çocuğumuzun kusmasına, beslenememesine neden oluyordu. Hemen ameliyathaneye alarak anestezi altında yapılan endoskopi işlemiyle çengelli iğneyi çıkarttık." dedi. 

ZORLU VE HASSAS BİR MÜDAHALE 

Doç. Dr. Çalışkan, bebeğin yuttuğu çengelli iğnenin ucunun açık olmasının cerrahi müdahaleyi zorlaştırdığını vurgulayarak "Bu işlem yapılırken yemek borusunda yırtık, kanama ve ciddi hayati tehlike yaratan durumlar söz konusu olabilirdi. Ama işlemi başarıyla gerçekleştirdik, şu anda her şey yolunda, bebeğimiz beslenebiliyor." dedi. 

Doç. Dr. Çalışkan, eğer iğne soluk borusuna kaçsaydı çok ciddi hayati tehlike yaratan komplikasyonların oluşabileceğine dikkat çekerek şöyle konuştu: "Biz bebeğimize hızlıca müdahale ederek çengelli iğneyi çıkarabildik ama eğer soluk borusuna kaçsaydı çok ciddi hayati tehlike yaratan komplikasyonlar oluşabilirdi." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.