BTK’dan uyarı geldi: Instagram ve Roblox’un ardından Telegram da kapanabilir

BTK’dan uyarı geldi: Instagram ve Roblox’un ardından Telegram da kapanabilir
Instagram’a getirilen erişim yasağının ardından diğer platformlar için de yasak getirilmesi gündeme geldi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) 'katalog suçlar' kapsamına giren içeriklerle ilgili Telegram'a bini aşkın uyarıda bulunduğu, ancak hiçbirine cevap almadığı öne sürüldü.

Türkiye’de Instagram ve Roblox’a erişim engeli getirilmesinin ardından, bir uygulama daha mercek altına alındı.

İddialara göre BTK, popüler mesajlaşma uygulaması olan Telegram’a, yasa dışı faaliyetler yürüten kanallar konusunda uyarılarda bulunuyor. Ancak platformun bu uyarılara kayıtsız kaldığı öne sürüldü.

Thumbs B C 7F0Eacc9Fb501686913D4E40Db5Ac523

BTK DEFALARCA UYARDI

Sabah'ın haberine göre; BTK bu mesajlaşma kanallarının kapatılması için Telegram'ın İngiltere'deki merkezine bini aşkın bildirimde bulundu ancak hiçbirine cevap alamadı.

Türkiye'de herhangi bir temsilcisi bulunmayan Telegram'ın kısa süre içerisinde bu kanallar hakkında önlem almaması halinde Instagram gibi kapatılmasının gündeme gelebileceği ifade edildi.

Thumbs B C B951Ee2Ad54Bb4938Fc0075Dba941E4F

Telegram'da açılan bazı kanallarda vatandaşların yasaklı madde temin ettiği belirlenirken, 'Uyuşturucu Tacirleri' adlı bir kanalda 19 bine yakın abone olduğu görüldü. Bu tür suç unsuru teşkil eden kanalların yöneticilerinin yeni üye kabullerini para karşılığı ya da referansla yaptıkları belirtilirken, kanallarda her türden maddenin para karşılığı satıldığı görülüyor.

Referansı olanlara elden teslim ve elden ödeme imkanı sunulurken, referansı olmayanlar için ise kapıya kadar kargolama imkânı tanınıyor. Onların ödemeleri de IBAN'dan ya da coin olarak tahsil ediliyor.

Bu tür kanallara abone olanların ve kanal yöneticilerinin bilgisini BTK ile ya da Emniyet birimleri ile paylaşmayan Telegram'ın suça aracılık ettiği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.