CHP'li Suat Özçağdaş: "83 bin 670 öğretmen alınması gerekiyor"

CHP'li Suat Özçağdaş: "83 bin 670 öğretmen alınması gerekiyor"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, Burdur'daki buluşmasında öğretmen açığının 83 bin 670'e ulaştığını belirterek, eğitim sisteminde atılması gereken adımları vurguladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, "Eğitim Buluşmaları" kapsamında Burdur'da partililerle bir araya geldi. CHP İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda konuşan Özçağdaş, Türkiye genelinde öğretmen açığının ciddi boyutlara ulaştığını söyledi. Özçağdaş, "60 bin öğretmen açığı var ve bu sayıya 23 bin 670 emekli olan öğretmen de dahil edilirse, toplamda 83 bin 670 öğretmen alınması gerekiyor" dedi.

OKULLARIN EĞİTİM YILINA HAZIRLANMASI

Özçağdaş, okullarda hijyenin sağlanabilmesi için bir an önce temizlik görevlilerinin istihdam edilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, okullarda öğrencilerin su içebilmesi için sebillerin yerleştirilmesi gerektiğini belirtti ve gittiği şehirlerde vali ve diğer yetkililere bu talepleri ilettiğini açıkladı.

ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ YEMEK

Özçağdaş, Türkiye'de kantini olmayan okullar bulunduğunu ifade ederek, bu okullarda öğrencilere ücretsiz bir öğün yemek verilmesinin zorunluluk haline getirilmesi gerektiğini dile getirdi. Özçağdaş, eğitimde fırsat eşitliği ve temel ihtiyaçların karşılanması gerektiğine vurgu yaptı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.