THY, ilk ekmeği New York uçuşunda ikram edecek

THY, ilk ekmeği New York uçuşunda ikram edecek
Türk Hava Yolları, Şanlıurfa'nın Göbeklitepe bölgesinde üretilen dünyanın ilk ekmeğini 22 Eylül'de New York seferinde yolcularına sunacak.

Türk Hava Yolları (THY), Şanlıurfa'nın Göbeklitepe bölgesinde üretilen buğdaydan yapılan ve dünyanın ilk ekmeği olarak nitelendirilen ekmeği 22 Eylül'de New York seferinde yolcularına ikram edecek.

Göbeklitepe'de, buğday ile yapılan 100 çeşit yemeğin sunumu gerçekleştirilecek

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ekmeğin medeniyetin beşiği olarak bilinen Göbeklitepe'de, 12 bin yıl önce tarımsal devrimin bir parçası olarak ortaya çıktığını belirtti. Bolat, bu ekmeğin hem gastronomik bir sıçrama hem de kültürel zenginliklerin tanıtımı açısından önemli olduğunu vurguladı.

KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİN TANITIMI

Prof. Dr. Ahmet Bolat, “Buğday ve ekmeğin toplumsal ritüellerde ve günlük yaşamda büyük rol oynadığını biliyoruz. Anadolu’nun köklü tarihini ve zenginliklerini dünyanın dört bir yanında tanıtmak adına bu ekmeği yolcularımıza sunacağız. Bu adım, üstün hizmet ve ikram kalitemizin bir örneği olmasının yanı sıra kültürel mirasımızı tanıtma noktasındaki kararlılığımızı da ortaya koyuyor” dedi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.