Depozito iadesi 1 Ocak'ta başlıyor: Şişe getirene ödeme yapılacak

Depozito iadesi 1 Ocak'ta başlıyor: Şişe getirene ödeme yapılacak
"Depozito Yönetim Sistemi" çalışmalarında sona gelindi. 2025 yılında ülke genelinde başlaması planlanan bu sisteme göre; 0.1 litre ile 3 litre hacimli tek kullanımlık ambalajlı ürünler geri dönüşüm kapsamına alınacak. Öte yandan şişe/kutu başına 25 kuruş ödenecek ve bu paralar alışverişte kullanabilecek.

Türkiye'de 1 Ocak 2025’ten itibaren depozito iade dönemi başlıyor. 5 bin noktaya yerleştirilecek depozito iade makinesiyle birlikte su, soda, kola, bira şişeleri 25 kuruşa toplanacak.

Milliyet'in haberine göre, ülke genelinde 2025’te uygulamaya alınması planlanan depozito iade sistemiyle 0.1 litre ile 3 litre hacme sahip tek kullanımlık ambalajlı; alkolsüz içecek, içme kaynak suları, doğal mineralli sular, alkollü ve alkolsüz bira, malt içecek, enerji, sporcu içecekleri, şarap, meyve suları, süt ve içilebilir süt ürünlerinin ambalajları geri dönüşecek.

Vatandaşa iade ettiği her bir şişe/kutu için 25 kuruş depozito ödenecek.

Depozito bedeli, bakanlığa bağlı Türkiye Emlak Katılım Bankası’nın altyapısı üzerinden açılacak “e-cüzdan” hesabında toplanacak. Vatandaş biriken paralarını alışverişlerde kullanılabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.