Diyabakır ve Mardin'de yangın: 5 can kaybı, 44 yaralı

Diyabakır ve Mardin'de yangın: 5 can kaybı, 44 yaralı
Diyarbakır'ın Çınar ilçesi ve Mardin'in Mazıdağı ilçesinde dün akşam çıkan anız yangını, gece saatlerinde kontrol altına alınabildi. Yangında 5 kişi hayatını kaybederken, 10'u ağır olmak üzere toplam 44 kişi yaralandı.

Türkiye'de yaz aylarının gelmesiyle birlikte yangın tehlikesi yeniden baş gösterdi. Diyarbakır'ın Çınar ilçesi ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki bölgede çıkan anız yangını, rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı.

Yangına müdahale için Diyarbakır ve Mardin'in yanı sıra çevre illerden AFAD, Orman İşletme Müdürlüğü, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Yangının çıktığı bölgede Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Çınar Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü ve İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım incelemelerde bulundu.

008 2024 07 H A Z I R A N 17 A A 34931338

CAN KAYBI VE YARALILAR VAR

Yerleşim yerlerine de sıçrayan yangın, saatler süren yoğun müdahale sonucu kontrol altına alınabildi. Ancak bu süreçte can kayıpları ve yaralanmalar yaşandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yangına ilişkin yaptığı açıklamada, "Diyarbakır’ın Çınar ilçesi Köksalan Mahallesi ve Yazçiçeği köyü ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi Yücebağ ve Yetkinler köyünde meydana gelen yangında 5 kişi hayatını kaybetti, 10’u ağır olmak üzere 44 kişi yaralandı. Diyarbakır’da 3, Mardin’de 2 can kaybımız var. Yangına müdahale için 35 ambulans ve 7 UMKE timi görevlendirildi. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

008 2024 07 H A Z I R A N 17 A A 34931321

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.