Dünyada nadir rastlanan bitki o ilimizde yetişiyor: Elinizi bile sürmeyin: Koparmasının cezası dudak uçuklatıyor

Dünyada nadir rastlanan bitki o ilimizde yetişiyor: Elinizi bile sürmeyin: Koparmasının cezası dudak uçuklatıyor
Dünyada nadir görülen o bitki, o ilimizde yetişiyor. Dünya Doğayı ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN) tarafından koruma altına alındı. Koparmanın cezası ateş pahası...

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Marmara Denizi kıyısında yetişen ve koruma altında olan kum zambaklarını korumak amacıyla önemli bir adım attı. Dünyada nadir rastlanan ve Dünya Doğayı ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN) tarafından koruma altına alınan kum zambakları, Bursa sahillerinde çiçek açtı. 

ELİNİZİ BİLE SÜRMEYİN

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Sahil Planlama ve Yapım Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan çalışma kapsamında, kum zambakları çitlerle çevrilerek, çevreye duyarlı uyarı levhaları yerleştirildi.  

Park ve Bahçeler Daire Başkanı Hakan Tanrıöver, kum zambaklarının Ayrıca Eğerce Halk Plajı kumsalında da yetiştiğini belirtti. Tanrıöver, bu bitkilerin kumun bir yerden bir yere taşınmasını engellediğini vurgulayarak, "Hem uyarı levhaları asıyoruz hem de vatandaşlarımızın bilinçlenmesini sağlıyoruz. Nadir görülen ve koruma altına alınan zambakların plajlarımızı kullanan vatandaşlarımız tarafından korunmasını rica ediyoruz." şeklinde konuştu. 

Bursa sahillerinde çiçek açan kum zambakları çitle korunuyor

KUM ZAMBAĞI KOPARMA CEZASI NE KADAR?

Açıklamada, koruma altındaki kum zambaklarını koparmanın ciddi bir cezası olduğu ifade edildi. Cezanın 387 bin 141 lira olduğu belirtildi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.