Esnek çalışma için geri sayım başladı: 4 farklı model kabineye sunuluyor
Hükümet, Eylül ayında İş Kanunu’nda yapılacak değişiklikler için yoğun mesaiye hazırlanıyor. Özellikle kamuda "esnek çalışma" modeli, dört farklı formülle kabine toplantısında değerlendirilecek. Hafta sonu Ahlat’ta toplanacak olan kabinenin gündeminde, yeni yasama döneminde Meclis’e sunulacak önemli düzenlemeler yer alıyor.
DÖRT FARKLI ESNEK ÇALIŞMA MODELİ
Hükümetin üzerinde çalıştığı esnek çalışma modelleri; "Uzaktan çalışma", "Kısmi çalışma", "Değişken zamanlı çalışma" ve "Akademik eğitim amaçlı çalışma" başlıkları altında şekillendirilecek. Bu modellerin, günümüz iş dünyasının gereksinimlerine uygun olarak uyarlanacağı ve her meslek grubunu kapsamayacağı belirtiliyor.
BELİRLİ MESLEK GRUPLARINA UYGULANACAK
Esnek çalışma modelinin, özellikle dijital alanlarda faaliyet gösteren gençler ve belirli mühendislik dallarında çalışanlar gibi çağın gereksinimlerine uygun meslek gruplarını hedef alacağı ifade ediliyor. İş Kanunu’nun bu kapsamda yeniden düzenleneceği ve çeşitli formüllerle şekillendirileceği vurgulanıyor.
MESAİ SAATLERİ SAATLERİ KISALIYOR
Çalışma günlerinin beş günden dörde indirilmesi şimdilik uzak bir ihtimal olarak değerlendiriliyor. Ancak çalışma saatlerinin kısaltılması gündemde. Yapılacak değişikliklerin ana hedeflerinden biri, gençlerin yurtdışına gitme eğilimini azaltmak ve onların Türkiye’de istihdam edilmesini sağlamak olacak.
Kaynaklar, özellikle yapay zeka alanında yetenekli gençlerin Türkiye'de kalmasını teşvik edecek iş imkanlarının yaratılacağını belirtiyor. Gençlerin, oturdukları yerden çalışma eğilimlerinin arttığına dikkat çeken yetkililer, bu duruma uygun düzenlemeler yapılacağını ifade ediyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve kabine üyeleri, Malazgirt Zaferi’nin 953. yıl dönümü etkinlikleri için Malazgirt’e giderek etkinliklere katılacak. Etkinliklerin ardından kabine toplantısı Ahlat’ta yapılacak. Toplantıda, Ekim ayında Meclis gündemine gelecek olan İş Kanunu, Rekabet Kanunu, 10. Yargı Paketi ve Vergi Reformu gibi önemli yasal düzenlemeler de masaya yatırılacak.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.