Eylem Tok ve oğlu bugün hakim karşısına çıkıyor: Türkiye'nin talebi görüşülecek

Eylem Tok ve oğlu bugün hakim karşısına çıkıyor: Türkiye'nin talebi görüşülecek
İstanbul’da meydana gelen kazada Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan 17 yaşındaki Timur Cihantimur ve onu yurt dışına kaçıran annesi Eylem Tok, bugün ABD’de hakim karşısına çıkacak. Duruşmada Türkiye'nin iade talebi ve sunduğu deliller görüşülecek.

İstanbul'da yazar Eylem Tok'un oğlunun kullandığı aracın çarpması sonucunda Oğuz Murat Acı hayatını kaybetmişti. Kaza sonrasında 17 yaşındaki oğlunu ABD'ye kaçıran anne Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur, bugün ABD'de hakim karşısına çıkacak.

Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur, kazadan 106 gün sonra ABD'de tutuklanmıştı. Tutuklandıklarında Boston'da yıllık ücreti 46 bin dolar olan bir özel okulu ziyaret etmeye hazırlanıyorlardı.

Tok'un üzerinde bulunan 5 bin dolarlık nakit para da polis tutanaklarına geçti. Ayrıca mahkeme belgelerinde, Türk yetkililerin Tok ve oğlunun ABD'den sonra Küba'ya gitmek için sahte pasaport almaya çalıştıklarını düşündükleri bilgisi yer aldı.

1674621

AVUKATIN SAVUNMASI: İADE MÜMKÜN DEĞİL

Tok'un avukatı Brendan Kelley, Tok'un serbest bırakılması gerektiğini savunarak, Türk kanunlarına göre ebeveynlerin çocuklarını korumak için yaptıklarının suç sayılamayacağını ve bu nedenle ABD ile Türkiye arasında iadenin mümkün olmadığını iddia etti.

NE OLMUŞTU?

1 Mart'ta Eyüpsultan'da seyir halindeki 3 ATV aracından biri arızalanmış ve yol kenarına çekilerek tamir edilmeye çalışılırken, aynı yönde ilerleyen bir araç 3 ATV'ye çarpmıştı. Kazada yaralanan 5 kişiden Oğuz Murat Aci, hastanede hayatını kaybetmişti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Mısır adli makamlarıyla temasa geçildiğini ve ABD'ye gittikleri tespit edilen şüphelilerin iadesi için geçici tutuklama talep evrakının ABD yetkili makamlarına iletildiğini açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.