Fenomenler soruşturması: Neslihan ve İnanç Güngen çifti tutuklandı

Fenomenler soruşturması: Neslihan ve İnanç Güngen çifti tutuklandı
Sosyal medya fenomeni Neslihan Güngen ve eşi İnanç Güngen dahil 17 kişi, 'kara para aklama' ve 'resmi belgede sahtecilik' soruşturması kapsamında tutuklandı.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "suçtan kaynaklanan mal varlığını aklama", "resmi belgede sahtecilik" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçları kapsamında başlatılan soruşturma neticesinde gözaltına alınan 65 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüphelilerden 43'ü sağlık kontrollerinin ardından Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi, diğer zanlılar ise savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Savcılığa çıkarılan 43 şüpheliden 17'si tutuklanma, 21'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılma talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi, 5 kişi ise serbest bırakıldı. Nöbetçi sulh ceza hakimliği, Neslihan ve İnanç Güngen'in de aralarında bulunduğu 17 kişinin tutuklanmasına, 21 kişinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

HAKLARINDA 746 ŞİKAYET VAR

Neslihan ve İnanç Güngen’in, yönetmeliklere aykırı olarak ürettikleri cihazlarla ülke genelinde 44 ayrı ‘taksirle yaralama’ suçuna sebep oldukları ve benzer içerikli 746 şikayetin bulunduğu öğrenildi. Güngen çiftinin, dolandırıcılık suçundan elde edilen gelirleri diğer bayilerle yapılan anlaşmalar sırasında aklamaya yönelik faaliyetlerde bulundukları tespit edildi.

MASAK MÜFETTİŞİ İLE KAYIT DIŞI GÖRÜŞME TALEBİ

Soruşturma kapsamında, vergi tekniği raporu hazırlamakla görevli bir MASAK müfettişinin, Neslihan Güngen ile kayıt dışı ve tutanaklara geçmeyecek şekilde görüşmek istediği belirlendi. Müfettiş hakkında gözaltı kararı verildi ve soruşturma kapsamında tüm mal varlıklarına el konuldu.

Gözaltına alınan fenomen Neslihan ve İnanç Güngen çifti de dahil olmak üzere 43 kişi bugün öğle saatlerinde adliyeye sevk edildi. Aralarında Güngen çiftinin de bulunduğu 17 kişi tutuklanma talebiyle, 21 kişi ise savcılık tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılması talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Ayrıca, 5 kişinin adli kontrol şartı olmaksızın serbest bırakıldığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.