Fındık üreticileri hazırlığını yapsın! O tarihten itibaren başlıyor... İşte ücretler...

Fındık üreticileri hazırlığını yapsın! O tarihten itibaren başlıyor... İşte ücretler...
Fındık üreticilerinin beklediği tarih paylaşıldı. O tarihe kadar fındık bahçesi olanlar hazırlığını yapsın. İşte güncel ücretler...

Ülkemizde yetişen fındıklar için beklenen haber geldi. Fındık üreticilerinin beklediği tarih nihayet paylaşıldı. O tarihe kadar herkes hazırlığını yapsın. Peki, ücretler ne kadar oldu? İşte tüm detaylar...

ÜRETİCİLERİN BEKLEDİĞİ TARİHLER

Fındık üreticilerinin beklediği tarih Ticaret Bakanlığı Doğu Karadeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü'nden duyuruldu. Toplantı sonrasında alınan karara göre, fındık hasadı başlıyor. Giresun'da 2024 ürünü fındık hasadı 0 - 250 rakım arası sahil kesimlerinde 4 Ağustos 2024 tarihinde başlayacak. Orta rakım 250 - 500 arası ise 10 Ağustos, yüksek rakım 500 - 750 arası ise 17 Ağustos itibariyle hasada başlayacak.

Jpg 90 1280 720

PAZARA 7 GÜN SONRA İNECEK

Fındıkların pazara inme süresi ise hasat tarihinden 7 gün sonra gerçekleşmesi kararı alındı. Hasat zamanının yaklaşmasıyla beraber, binlerce üretici işçi hazırlıklarına başladı. Hazırlıkların yanı sıra işçi yevmiyesi de merak konusu oldu.

ÜCRETLER BELLİ OLDU

2024 için belirlenen yevmiyeye göre bir günlük fındık toplama ücreti yemek işverene ait olursa 666 lira 75 kuruş, yemek işçiye ait olursa 760 lira olacağı açıklandı. Fındık alım fiyatı henüz belli olmasa da 180 lira olacağı yönnde tahminler paylaşılıyor. Güncel olarak 90 lira ile 120 lira arasında değişiklik gösterebiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.