Boğaz'a deniz dolmuşları geliyor! Seferler Pazartesi günü başlayacak

Boğaz'a deniz dolmuşları geliyor! Seferler Pazartesi günü başlayacak
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Hatları'na bağlı olarak hizmet verecek üç deniz dolmuşu, İstinye-Küçüksu ve Beykoz-Sarıyer hatlarında sefere başlayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Şehir Hatları, yeni deniz dolmuşlarını Haliç Tersanesi'nde suya indirdi. İlk etapta üç deniz dolmuşu, İstanbullulara hizmet sunmaya başlayacak ve seferler 15 Temmuz Pazartesi günü başlayacak.

G S Cy F Me W0 A Ev Q R-1

Dolmuşların suya indirildiği törende, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir, Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ve Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney de hazır bulundu.

İmamoğlu törende yaptığı konuşmada, "Haliç Tersanesi, bir vakıfla yapılan sözleşmeyle bilim müzesi veya eğitim alanı olarak tasarlanmıştı. 600 yıllık bu tersane kapanma tehlikesiyle karşı karşıyaydı ve başka amaçlar için kullanılacaktı. Ancak tarihi değerlere saygı duyarak özenli bir çalışma yürüttük. İstanbul’a özgü bu mirası koruyarak, aynı zamanda halkla bütünleştirdik ve şehrimize özel mesajlar veren bir alan haline getirdik," dedi.

G S Cd O Tlbs A A 7J2

İLK SEFER 15 TEMMUZ’DA

Deniz dolmuşlarının ilk seferleri, 15 Temmuz’da İstinye-Küçüksu arasında başlayacak ve Şehir Hatları'nın normal yolcu tarifesi uygulanacak.

YILLIK YAKLAŞIK 120 MİLYON TL TASARRUF

İBB, işletme maliyetlerini düşürmek amacıyla üretilen yedi deniz dolmuşunun yolcu yoğunluğu düşük seferlerde kullanılacağını belirtti. Haziran 2024 verilerine göre, bu uygulama yıllık yaklaşık 120 milyon TL tasarruf sağlayacak ve deniz dolmuşlarına yapılan yatırımın 9 ay gibi kısa bir sürede geri dönüşünü mümkün kılacak.

SERİ DENİZ DOLMUŞ ÜRETİMİ

Şehir Hatları, ilk deniz dolmuşlarını Galataport için Haliç Tersanesi markasıyla üretmişti. "Galata 1" ve "Galata 2" isimli deniz dolmuşları, halen Galataport'a ring seferler düzenliyor.

ENGELLİ ERİŞİMİNE UYGUN VE YÜKSEK KAPASİTELİ

Kompozit malzemeden, vakum infizyon yöntemiyle üretilen 11,7 metre uzunluğunda, 4,3 metre genişliğindeki deniz dolmuşları, servis hızında 15 knot, maksimum hızda ise 25 knot hız kapasitesine sahip. 33 kişilik yolcu kapasitesi bulunan bu dolmuşlar, engelli erişimine de uygun olarak tasarlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.