İstanbul'da nem devam edecek mi? Meteoroloji’den 10 il için sarı kodlu uyarı

İstanbul'da nem devam edecek mi? Meteoroloji’den 10 il için sarı kodlu uyarı
Meteoroloji, günlük hava durumu raporunu yayımladı ve 10 il için sarı kodlu uyarı yaptı. Peki, İstanbul'daki yüksek nem ne zaman sona erecek? AKOM, kritik uyarılarda bulunarak tarih verdi.

Meteoroloji'den edinilen bilgilere göre, sıcak hava dalgası tüm Türkiye'yi etkisi altına alacak. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği ve yüksek nem oranının sıcaklıkları 5-10 derece daha fazla hissettireceği belirtiliyor. Sıcaklıkların mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde olacağı öngörülüyor.

MARMARA BÖLGESİ'NDE SICAKLAR ARTACAK

Marmara Bölgesi'nde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde olacağı tahmin ediliyor. İstanbul'da en yüksek sıcaklıkların 34-36, Edirne'de 37-39, Kırklareli'nde 35-37, Tekirdağ'da 32-35, Kocaeli'de 34-36, Sakarya'da 35-36 ve Yalova'da 31-34 derece olması bekleniyor. Hava sıcaklıklarının artması nedeniyle, özellikle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocukların 11.00-16.00 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları isteniyor.

10 İL İÇİN YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji, yerel kuvvetli yağış nedeniyle 10 il için "sarı" kodlu uyarıda bulundu. Tahminlere göre, ülkenin kuzey, iç ve doğu bölgelerinde parçalı, yer yer çok bulutlu hava bekleniyor. Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Ordu, Tokat, Van, İstanbul'un doğusu, Sakarya ve Kocaeli çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık hava öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.