İzmirlilerin cebini yakacak! Hepsine zam geldi

İzmirlilerin cebini yakacak! Hepsine zam geldi
İzmir’de UKOME toplantısının ardından ulaşım ücretlerine zam geldi! İzmirlilerin cebini yakacak...

İzmir'de gerçekleştirilen UKOME (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) toplantısında şehir içi ulaşımda kullanılan ESHOT, İZBAN, Metro ve İZDENİZ gibi toplu taşıma araçlarındaki ulaşım ücretlerine zam kararı alındı. 24 Haziran 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni tarifeler, kent sakinlerinin ulaşım bütçesini yeniden düzenlemelerini gerektirecek. 

TOPLU TAŞIMA ÜCRETLERİNDE ARTIŞ 

Yeni düzenlemeye göre, toplu taşıma araçlarında ilk biniş ücreti %17.5 oranında artırılarak 13 TL'den 17.5 TL'ye yükseltildi. İlk aktarma ücreti ise 6.52 TL'den 8.78 TL'ye çıkarıldı. Üçüncü aktarma fiyatı da 3.28 TL'den 4.42 TL'ye güncellenirken, 120 dakika içinde yapılan aktarmaların ücretsiz olması uygulamasının devam etmesine karar verildi. Öğrenciler için toplu ulaşım ücreti 7.5 TL olarak belirlendi ve aktarma ücretlerinden muaf tutulacaklar. 

ARABALI VAPUR VE TAKSİ ÜCRETLERİ 

Arabalı vapur ücretlerinde de önemli değişiklikler yapıldı. Motosiklet geçişi 45 TL, otomobil geçişi 110 TL, orta sınıf araç geçişi 260 TL, otobüs ve kamyon geçişi 560 TL, TIR geçişi ise 975 TL olarak belirlendi. Arabalı vapurlarda araçlarda bulunan yolculardan ek ücret alınmayacak. 

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın yeni dönem taksi ücretleriyle ilgili talebi de kabul edildi. Buna göre, taksimetre açılış ücreti 20 TL, indi-bindi ücreti 80 TL ve kilometre başı ücret 27 TL olarak belirlendi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.