Kabul etmeyen giremeyecek! Havalimanına girişte 'elle arama' yasalaştı

Kabul etmeyen giremeyecek! Havalimanına girişte 'elle arama' yasalaştı
Ulaştırma alanında düzenlemeler içeren kanun teklifi, TBMM'de kabul edilerek yasalaştı. Bu düzenleme, havalimanlarında teknik cihazlarla yapılan kontrollerin yetersiz olduğu durumlarda yolcuların ve eşyalarının elle aranmasını gerekli kılıyor.

Ulaştırma alanında düzenlemeler içeren Türk Sivil Havacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM'de kabul edilerek yasalaştı. 

GİRİŞTE ELLE ARAMA YAPILABİLECEK

Yolcular havalimanlarında teknik cihaz kontrollerinin yetersiz kalması durumunda elle aranmayı kabul etmezlerse, havaalanı ve uçağa kabul edilmeyecekler.

ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİLERİ ÜST ARAYABİLECEK

Havacılık güvenlik tedbirleri, özel güvenlik görevlileri tarafından da yerine getirilecek. Bu görevliler, havaalanı mülki idare amirinin yazılı emrine istinaden genel kolluk gözetiminde havacılık tesislerine girişte, kişilerin üstünü, eşya, bagaj, kargo ve malları teknik cihazlarla ve gerektiğinde el ile kontrol edebilecek ve arayabilecek.

DENİZCİLİK ALANINDAKİ DÜZENLEMELER

Denizcilik alanında yapılan düzenlemeler kapsamında, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, belirli durumlarda liman, iskele ve kıyı yapılarında gemilere sunulan hizmetlere ilişkin taban ve tavan ücretlerini tespit edebilecek.

Demirleme ücret tarifesi, geminin grostonu başına 2 TL'yi geçmeyecek şekilde, geminin seferi, demirde kalma süresi, aylık veya yıllık ödeme gibi faktörler göz önünde bulundurularak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından belirlenecek.

Ticari gemilerin limanlarda saldıkları sera gazı emisyonlarına karşılık olarak alınan bedeller, genel bütçenin "B" işaretli cetveline özel gelir olarak kaydedilecek. Bu bedeller, Avrupa Birliği Emisyon Ticaret Sistemi güncel karbon fiyatları esas alınarak hesaplanacak ve bir sonraki yılın eylül ayı sonuna kadar ödenecek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.