Kavun ama tadı muz gibi! Yer muzu deniyor: Tadını alan vazgeçemiyor

Kavun ama tadı muz gibi! Yer muzu deniyor: Tadını alan vazgeçemiyor
Bölgede yer muzu olarak da bilinen kavunun tadını bir kez alan bir daha vazgeçemiyor. Bağrıbütün kavununun hasadı başladı...

Yozgat'ın Aydıncık ilçesinde, halk arasında "yer muzu" olarak bilinen ve ilçeye özgü coğrafi işaret tescilli "bağrıbütün kavunu"nun hasadına başlandı. Temmuz sonunda başlayan hasat, ağustosun son haftasına kadar devam edecek. 

TADI MUZ GİBİ OLAN KAVUN

Tarlada kavun hasadı yapan çiftçilerden Kadir Çevik, bu yıl 5 dekar alanda bağrıbütün kavunu ektiğini belirtti. Çevik, ürünlerini sipariş üzerine sattığını ve bu yılki hasadın verimli geçtiğini söyledi. Ekiminin mart ve nisan aylarında yapıldığını, hasadının ise genellikle ağustos ayında gerçekleştirildiğini ifade eden Çevik, "Bağrıbütün, Aydıncık adına coğrafi işaret belgeli bir ürünümüzdür. Sipariş üzerine Ankara, İstanbul, İzmir'e gönderiyorum. Yer muzu da denilen bir ürün, kavun ama tadı muza benziyor." dedi.  

Bağrıbütün kavununun hasadında bir diğer çiftçi Adem Yılmaz da şu sözleri kullandı: "Ticaret yapmak için ekim yapanlar da var. Ben eş, dost, akrabalar için 2 dekar ekim yaptım, artarsa satıyoruz. Şekli kavuna benziyor, içindeki lezzeti, aroması muza benziyor. Onun için yer muzu ismini veriyoruz. Genelde bu ürünü bilenler alıyor." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.