Kentsel Dönüşümde O Şart Kaldırıldı

Kentsel Dönüşümde O Şart Kaldırıldı
Deprem riskine karşı dönüşümün hızlanması ve riskli binaların yenilenmesi amacıyla yasal zemini güçlendirilen kentsel dönüşüm kanununda yeni düzenleme

T24’te yer alan habere göre, artık yıkılmasına yüzde 51 çoğunlukla karar verilen binalar için toplantı şartı aranmayacak. Bu kararlar, binanın bulunduğu yerde 15 gün süreyle ilan edilecek ve e-devlet üzerinden de bildirim yapılacak. Bu süreç içinde yapılmayan itirazlar geçersiz sayılacak.

Tahliye Süresi 90 Gün Olarak Belirlendi

Yeni düzenlemeyle birlikte tahliye süreleri de yeniden düzenlendi. Riskli bina kararının asıldığı tarihten itibaren en fazla 90 gün içinde tahliye işlemlerinin tamamlanması gerekecek. Önceki uygulamalarda olduğu gibi uzun süreli ikamet adresine tebligat yapılması zorunluluğu da kaldırıldı. Tebligatlar artık e-devlet ve muhtarlık üzerinden yapılacak, bu da hak sahiplerinin düzenli olarak bu platformları kontrol etmelerini gerektirecek.

E-Devlet ve Muhtarlık Üzerinden Takip Zorunluluğu

Hukukçular, yüzde 51’in dışında kalan ve toplantı şartı kaldırılan maliklere yönelik önemli uyarılarda bulundu. “Şayet şehir dışındaysa, binaya asılan bildirimi göremez. O nedenle en az 10 günde bir e-Devlet’e girerek bildirimlerini kontrol etmeli. e-Devlet’e bakmayan bina yıkılsa da göremez” ifadeleriyle vatandaşların düzenli olarak e-devlet platformunu kontrol etmeleri gerektiği belirtildi.

Bu yeni düzenlemeler, kentsel dönüşüm sürecini hızlandırmayı ve riskli binaların daha hızlı bir şekilde yenilenmesini amaçlıyor. Hak sahiplerinin ise bu süreçte daha dikkatli olması ve bildirimleri düzenli olarak takip etmeleri gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.