Meteoroloji uyardı: Gök gürültülü sağanak ve kuvvetli rüzgar geliyor

Meteoroloji uyardı: Gök gürültülü sağanak ve kuvvetli rüzgar geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonu için önemli hava durumu tahminlerini paylaştı. Ülke genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği belirtilirken, bazı iller için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü,  hava durumu tahminlerini paylaştı. Ülke genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği belirtilirken, bazı iller için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı. Özellikle Marmara’nın güneyi ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli rüzgarların etkili olacağına dikkat çekildi. Vatandaşların bu bölgelerde tedbirli olmaları istendi. 

Yurt genelinde hava durumu detayları ise şu şekilde...

Ülkemizin kuzey ve iç kesimleri ile Akdeniz bölgesinin iç ve doğu kesimlerinin parçalı bulutlu, Akdeniz’in Toroslar mevkii, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Tokat, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Osmaniye, Kahramanmaraş'ın batısı, Hatay'ın kıyı kesimleri, Erzurum'un güney ve doğusu, Van'ın kuzey ve doğusu, Kırklareli'nin Karadeniz'e bakan kıyı kesimleri ile Tekirdağ'ın doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 

Rüzgarın; Marmara’nın güneyi ile Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli  olarak esmesi bekleniyor.

Rüzgar

Genellikle kuzeyli, öğle saatlerinden sonra Akdeniz kıyıları ve güneydoğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneyi ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.