Meteoroloji uyardı! O 16 ilde sağanak bekleniyor: Yazı unutturacak yağışlar kapıda

Meteoroloji uyardı! O 16 ilde sağanak bekleniyor: Yazı unutturacak yağışlar kapıda
Yazı unutturacak yağışlar geliyor! Meteoroloji uyardı! 16 ile sağanak uyarısı verildi...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelindeki bazı iller için kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Açıklamaya göre, 16 ilde yarın öğle saatlerinden itibaren etkili olması beklenen sağanak yağışlar, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını gerektiriyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENEN BÖLGELER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, yarın öğle saatlerinden itibaren Erzurum, Kars, Ardahan ve Bayburt çevreleriyle Artvin'in iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların sel, su baskını ve yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları önem taşıyor.

ORTA KARADENİZ VE İÇ ANADOLU'NUN KUZEYİ DE RİSK ALTINDA

Sivas'ın kuzeyi, Yozgat'ın doğusu ve Tokat çevreleriyle Ordu ve Giresun'un iç kesimlerinde de yarın beklenen sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli ve gök gürültülü olacağı tahmin ediliyor. Bu bölgelerde de benzer şekilde, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

BATI KARADENİZ VE ÇANKIRI'DA KUVVETLİ SAĞANAK

Kastamonu, Karabük ve Çankırı çevreleriyle Sinop ve Bartın'ın iç kesimlerinde ve Çorum'un batısında da yarın öğle saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji yetkilileri, bu bölgelerde yaşayan vatandaşları sel ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sel, su baskını, yıldırım, heyelan, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.