Meteoroloji uyardı: Sağanak yağış sonrası su baskınları olabilir

Meteoroloji uyardı: Sağanak yağış sonrası su baskınları olabilir
Meteoroloji'den alınan son verilere göre, Akdeniz'in Toroslar mevkii, Batı Karadeniz, İstanbul'un kuzey kıyıları, Edirne, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Isparta, Ankara'nın kuzey ve doğusu, Konya'nın batı ilçeleri, Osmaniye, Hatay'ın kıyıları, Artvin, Ardahan ile Trabzon ve Rize'nin iç kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağış olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 10 Ağustos Cumartesi gününe ilşkin yayınladığı hava durumu tahmin raporuna göre, özellikle Batı ve Orta Karadeniz Bölgesi,İç Anadolu Bölgesi, Osmaniye ve Hatay'ın kıyıları ve Marmara'nın Kuzey'inde gök gürültülü sağanak yağış olması bekleniyor.  

RÜZGAR 

Düzce, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışların olabileceği konusunda uyarıda bulunana meteoroloji yetkililerinden, Marmara'nın güneybatısı ve Kuzey Ege'de kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgarların esmesi beklendiği bilgisi verildi.

SU BASKINLARINA DİKKAT 

Yetkililer, yağışlar sebebiyle olası sel, su baskını, yıldırım düşmesi gibi olumsuz durumlara karşı dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.