Meteoroloji uyarmıştı: Ankara'da kış mevsimi yaşandı: Bir yer bembeyaz oldu bir yeri su götürdü

Meteoroloji uyarmıştı: Ankara'da kış mevsimi yaşandı: Bir yer bembeyaz oldu bir yeri su götürdü
Meteorolojinin uyarılarının ardından Ankara’da hava sıcaklıkları düştü. Bir yer bembeyaz olurken bir yeri su götürdü...

Ankara, hafta başından beri süren yüksek sıcaklıkların ardından bugün ani bir dolu yağışı ile serinledi. Öğleden sonra şehir merkezinde başlayan yağış, özellikle Çankaya ilçesi Söğütözü Mahallesi'nde yoğun bir şekilde etkili oldu. 

HAVA ANİDEN SERİNLEDİ 

Bugün saat 15.00 civarında başlayan yağış, şehirde adeta bir yaz fırtınası etkisi yarattı. Hava sıcaklığının ani bir şekilde düşmesiyle birlikte başlayan sağanak yağış, kısa sürede dolu yağışına dönüştü. Misket büyüklüğünde yağan dolu taneleri, gökyüzünden adeta mermi gibi yere düşerek vatandaşları ve araçları zor durumda bıraktı. 

YEŞİLLİKLER BEMBEYAZ OLDU 

Çankaya ilçesi Söğütözü Mahallesi'nde dolu tanelerinin büyüklüğü nedeniyle kısa sürede yerler beyaza büründü. Dolu yağışı, bazı araçlarda maddi hasara yol açtı. Araç kaportalarında küçük çaplı hasarlar oluşurken, araç sahipleri durumu üzgün bir şekilde gözlemledi. 

BELEDİYE EKİPLERİ TETİKTE 

Yaklaşık 15 dakika süren yoğun dolu yağışının ardından sağanak yağış devam etti. Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, olası su baskınlarına karşı hemen harekete geçti ve kent genelinde gerekli önlemleri almaya başladı. Belediye, vatandaşları su baskınlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. 

Ankara'da sağanak ve dolu hayatı olumsuz etkiledi.

Öğleden sonra başlayan ve bir anda etkisini artıran yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklar suyla kaplandı.

Sağanak ve dolunun etkisiyle vatandaşlar otobüs durakları ve kapalı alanlarda havanın düzelmesini bekledi.

Gazeteci Yazar Muammer Yaşar Bostancı Caddesi'ndeki alt geçitte bir servis aracı mahsur kaldı. İzmir Yolu Caddesi'nde de oluşan su birikintileri nedeniyle trafikte aksamalar yaşandı. Tandoğan Kavşağı alt geçidi, su birikmesi nedeniyle bir süre trafiğe kapatıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri caddelerde suyun tahliye edilmesi için çalışma başlatırken, Beşevler metro istasyonuna inen merdivenlerin önü, yolda biriken suyun dolmaması için bariyerle kapatıldı.

Başkentte şiddetli rüzgar, bir apartmanın önünde bulunan çınar ağacının devrilmesine neden oldu.

Çankaya ilçesi Cinnah Caddesi'nde 41 numaralı apartmanın önündeki, içi çürüdüğü belirtilen çınar ağacı şiddetli rüzgarın etkisiyle devrildi.

Ağacın devrilmesi sonucu apartmanda ve çevrede herhangi bir hasar meydana gelmedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.