Meteoroloji'den 16 kente 'sarı kod'lu uyarı: Gök gürültülü sağanağa dikkat!

Meteoroloji'den 16 kente 'sarı kod'lu uyarı: Gök gürültülü sağanağa dikkat!
Meteoroloji'nin som tahminlerine göre; yurdun kıyı kesimleri hariç tamamında gök gürültülü sağanak yağmur bekleniyor. Yağışlar; Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda çok kuvvetli olacak Marmara ve Kıyı Ege'de ise kuvvetli poyraz etkili olacak. Öte yandan 16 kent için ise sarı kodlu uyarı verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 10 Temmuz Çarşamba gününe ilişkin hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Rapora göre; yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Ege ve Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Muş, Van ve Batman çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra ve akşam saatlerinde Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Eskişehir, Çankırı, Yozgat, Erzurum, Kars ve Ardahan çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve batı ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

HAVA SICAKLIĞI

Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Sıcaklıkların yurt genelinde mevsim normallerinin 1-5 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

RÜZGAR

Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun doğusunda güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güney ve batısı ve Ege kıyılarının kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Görülecek yağışların yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın, Marmara’nın güney ve batısı ile Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.