Meteoroloji'den 5 kente sarı kod: İstanbul dahil birçok ile sağanak geliyor

Meteoroloji'den 5 kente sarı kod: İstanbul dahil birçok ile sağanak geliyor
Meteoroloji'nin son değerlendirmelerine göre; İstanbul, Kocaeli, Adana, Hatay, Çankırı, Sivas, Bolu, Düzce, Sinop, Zonguldak, Artvin, Samsun, Trabzon, Erzurum, Kars ve Van'da sağanak bekleniyor. Sıcaklıklar İç ve kuzeydoğuda 2-4 derece azalırken 5 il için ise sarı kod verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 24 Temmuz Çarşamba gününe ilişkin hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Buna göre; yurt genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Orta Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, İstanbul, Konya, Karaman, Niğde, Kayseri, Çankırı, Sivas, Artvin, Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı çevreleri ile Balıkesir'in kuzey, Erzurum ve Van’ın kuzey ve doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, öğle saatlerinde Doğu Akdeniz'de yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, vb) tedbir uyarısı yapıldı. 

SARI KODLU UYARI

Sarı kodla uyarı yapılan iller şöyle sıralandı: Adana, Hatay, Mersin, Kahramanmaraş ve Osmaniye.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.