Meteoroloji'den kritik uyarı: Afrika sıcakları Türkiye'yi kavuracak!

Meteoroloji'den kritik uyarı: Afrika sıcakları Türkiye'yi kavuracak!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) verilerine göre, Afrika'dan gelen sıcak hava dalgası nedeniyle Türkiye tarihinin en sıcak günlerinden birini yaşayacak. İstanbul'da hava sıcaklıklarının 40 dereceye ulaşması bekleniyor. Kuzey ve doğu bölgelerinde parçalı bulutlar hakim olacak, bazı yerlerde sağanak yağışlar görülecek. Trakya'nın batısı, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ve Van'ın doğusunda yerel gök gürültülü sağanak yağışlar öngörülüyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık hava bekleniyor.

Afrika'dan gelen yeni bir sıcak hava dalgası Türkiye'yi etkisi altına alacak. Bu dalga, haftanın ilk gününde zaten yüksek olan sıcaklıkları rekor seviyelere çıkaracak. Uzmanlar, bugün yurdun dört bir yanında sıcaklık rekorlarının kırılmasını öngörüyor.

Meteoroloji'nin son değerlendirmelerine göre; Türkiye'nin kuzey ve doğu kesimlerinde hava parçalı bulutlu, bazı bölgelerde ise yoğun bulutlu olacak. Edirne, Kırklareli, Kars ve Ardahan civarında, Erzurum'un kuzeyinde ve Van'ın doğusunda yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise genellikle az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

MARMARA BÖLGESİ

Marmara'da genel olarak az bulutlu bir hava bekleniyor, ancak batı kesimlerinde zamanla bulutlanma artacak. Öğleden sonra Edirne ve Kırklareli çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.