Meteoroloji’den sağanak uyarısı: Sıcaklıklar düşüyor, yağışlar kapıda

Meteoroloji’den sağanak uyarısı: Sıcaklıklar düşüyor, yağışlar kapıda
Yurt genelinde sıcaklıklar 4 ila 5 derece düşerken, soğuk hava dalgası kendini göstermeye başladı. Meteoroloji'nin son tahminlerine göre, hafta sonu boyunca yurdun iç bölgelerinde yer yer sağanak yağışlar etkili olacak. İstanbul'da önümüzdeki üç gün boyunca parçalı bulutlu bir hava öngörülürken, Ankara'da ise yarın ve Cuma günü sağanak yağışlar bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ,22 Ağustos Perşembe gününe ilişkin hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak.

Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Samsun'un doğusu, Osmaniye'nin güneyi, Hatay kıyıları, Ordu ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise açık ve az bulutlu hava hakim olacak.

Hava Sıcaklığı: Hava sıcaklıklarında da bölgesel değişiklikler olacak. İç Anadolu ve Karadeniz'in iç kesimlerinde sıcaklıklar 3 ila 5 derece düşerken, Trakya'da ise 4 ila 6 derece artış bekleniyor. Diğer bölgelerde ise sıcaklıkların önemli bir değişiklik göstermeyeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar: Rüzgarın kuzey yönlerden hafif ila orta kuvvette, öğle saatlerinde ise Akdeniz kıyıları ve doğu bölgelerinde güney yönlerden esmesi bekleniyor.

VATANDAŞLARA UYARI

Meteoroloji, özellikle yağış beklenen bölgelerde yaşayanları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Ani sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı tedbir alınması gerektiği vurgulandı.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.