Meteoroloji uyardı: Sıcaklıklar artacak 7 derece birden artacak

Meteoroloji uyardı: Sıcaklıklar artacak 7 derece birden artacak
Meteoroloji’nin son değerlendirmelerine göre; Karadeniz bölgesinde sağanak yağış beklenirken yurdun diğer illerinde sıcaklıklar 7 derece birden artacak. Edirne 41, Batman 45 dereceleri bulacak. İstanbul'da yarın ve perşembe günü hava parçalı bulutlu geçecek. Sıcaklıkların ise 32 dereceye kadar yükselmesi bekleniyor.

Meteoroloji 17 Temmuz Çarşamba gününe ilişkin hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Buna göre; yurdun belirli illerinde sıcaklıklar 7 dereceye kadar artacak.

Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın güneydoğusu, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Afyonkarahisar çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

HAVA SICAKLIĞI

Yurt genelinde mevsim normallerinin (3-7 derece) üzerinde seyretmekte olan hava sıcaklıklarının artmaya devam etmesi bekleniyor.

AKOM UYARDI

İstanbul'da hava sıcaklıklarının 28 Temmuz'a kadar mevsim normallerinin 3-7 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Büyükşehir Belediye Afet İşleri Dairesi Başkanlığı (AKOM), özellikle 10.00 ile 16.00 saatleri arasında güneş altında çok fazla zaman geçirmeme ve bol sıvı tüketme konusunda uyardı.

Öğle saatlerinde başta yaşlılar, hamileler, çocuklar, astım ve kalp yetmezliği gibi rahatsızlığı bulunan İstanbulluların güneşli ortamda bulunmamaları istendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.