Metropoll son seçim anketini paylaştı: AK Parti oylarında büyük kayıp

Metropoll son seçim anketini paylaştı: AK Parti oylarında büyük kayıp
Metropoll Araştırma'nın kurucusu Özer Sencar, yapılan son anketin sonucunu yayınladı. "Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusuna verilen yanıtlara göre oluşturulan oy oranları hesaplandı. AK Parti oylarında düşüş gözlendi.

Metropoll Araştırma son anket sonuçlarını sosyal medya üzerinden duyurdu. "Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusuna verilen yanıtları içeren ankette CHP ve AK Parti'nin son oy oranları paylaşıldı.

Araştırma, Türkiye genelinde 28 ilde, NUTS 2 bölgesel sistemine göre tabakalı örnekleme ve ağırlıklandırma yöntemleri kullanılarak yapıldı. Toplamda 1784 kişi ile gerçekleştirilen anket, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Nisan, Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarının da verilerini kapsıyor.

Anket sonuçlarına göre, AK Parti'nin oy oranı Nisan ayında yüzde 31,1 iken, Temmuz ayında yüzde 26,1'e geriledi. CHP'nin oy oranı ise aynı dönemde Nisan ayında yüzde 35,9'dan Temmuz ayında yüzde 33,8'e düştü. Anket, AK Parti ile CHP arasındaki farkın dört ay içinde belirgin şekilde açıldığını ortaya koydu.

Özer Sencar, dar gelirli kesimlerin tepkileri nedeniyle AK Parti'nin oylarının tarihindeki en düşük seviyeye indiğini vurguladı. Bu durum, AK Parti'nin 22 yıl sonra ilk kez böyle bir seviyeye gerilediğini gösteriyor.

Seçim Anketi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.