MHP tepki göstermişti! Konseri iptal edilen Suavi’den tepki: Faşizan bir saldırı

MHP tepki göstermişti! Konseri iptal edilen Suavi’den tepki: Faşizan bir saldırı
Suavi’nin Seydişehir’deki konseri, Ülkü Ocakları’nın itirazı sonrası CHP'li belediye tarafından iptal edildi. Şarkıcı, konserinin iptalini "Faşizan bir saldırı" olarak değerlendirerek, bu karar ile kendi dahil olmak üzere birçok kişinin ekmeğiyle oynandığını söyledi.

Sanatçı Suavi, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Seydişehir Belediyesi’nin organize ettiği konserde sahne alacaktı. Ancak önceden duyurulan programda yer alan Suavi’nin ismi, yeni programdan çıkarıldı ve konser iptal edildi.

Sanatçı Mehmet Suavi Saygan konser iptaline ilişkin açıklamalarda bulundu. KARAR’dan Merve Şişman’ın haberine göre, 73 yaşındaki sanatçı iptal kararını ‘siyasi bir talimatın yerine getirilmesi’  olarak değerlendirdi.

Siyasi kimliği nedeniyle vatan hainliği işe suçlandığını belirten Suavi, "Ben 1 sene deprem bölgesinde gönüllü çalışmış bir insanım. Politik kimliğimden tutun vatan hainliğime kadar, yapılan asparagas haberlerle bana faşizan bir saldırı düzenleniyor" dedi.

G Vaaa Kp W Q A Atq Gl

Suavi, KARAR’a yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:

"MHP ve AK Parti ilçe yöneticilerinin açıklamalarıyla gündem edilmeye çalışılan yalan ve nefretin tesiri konserimiz, CHP Seydişehir Belediyesi Başkanı tarafından tek taraflı olarak iptal edildi. Konser yapacağım başka yerleri de iptal ettirmek için uğraşıyorlar. Korkak davranıyorlar, açıklamayı Seydişehir Belediyesi bile yapamadı. MHP ve AK Parti'nin baskısıyla konserim iptal oldu. Konser iptalinin basın açıklamasını bile MHP yaptı. Omurgasız, beceriksiz bir duruş sergilendi. MHP'yi herhalde aradılar 'talimatınızı yerine getirdim' dediler. Bunlar saldırgan ve şiddetten beslenen insanlar.

Tüm muhalif grupların bir duruş sergilemesi gerekir. Benim üzerimden muhalif kanat terbiye edilmeye çalışılıyor. Uçak biletlerimiz bile yandı, böyle özel günler için olağanüstü bir sebep göstermeden konserler iptal edilmez. Benimle beraber onlarca insanın ekmeği ile oynadılar. Yangın, doğal afet gibi etkenlerde ancak konserler iptal edilir. Beni siyasi kimliğimden dolayı hedef alıyorlar, vatan hainliği ile suçlanıyorum ama ben 1 sene deprem bölgesinde gönüllü çalışmış bir insanım. Politik kimliğimden tutun vatan hainliğime kadar, yapılan asparagas haberlerle bana faşizan bir saldırı düzenleniyor"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.