MİT'ten operasyon: Siber casusluk şebekesi çökertildi, 11 kişi tutuklandı

MİT'ten operasyon: Siber casusluk şebekesi çökertildi, 11 kişi tutuklandı
MİT, Jandarma ve USOM'un ortak operasyonuyla dünya genelinde bir çok insanın kişisel verilerini ele geçiren siber casusluk çetesi çökertildi. Operasyonda yakalanan 11 şüpheli gözaltına alınarak tutuklandı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) koordinesinde yapılan bir operasyonla, dünya genelinde kişisel verileri ele geçirip terör örgütlerine satan siber casusuluk ağı çökertildi. Jandarma Genel Komutanlığı (JGK) ve Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) ile birlikte yürütülen operasyonda şebeke üyesi 11 kişi tutuklandı.

MİT’in uzun zamandır takibinde olan bu ağın, saptadığı kişisel verileri terör örgütleri başta olmak üzere bir çok yere sattığı tespit edildi. Özellikle örgütlerin bu faaliyetleri için hayati önem taşıyan bilgilerin bu şebeke üzerinden aktarıldığı öğrenildi.

ÖRGÜTÜN KULLANDIĞI SİTELERE ERİŞİM ENGELLENDİ

Operasyonda örgütün kullanımındaki çok sayıda internet sitesine erişim engellenirken, ele geçirilen dijital materyaller titizlikle incelenmeye başlandı. Şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda soruşturma genişletilerek, yurt dışındaki bağlantılar da mercek altına alındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.