O bölgede dolu yağışı felakete döndü! Arabaların camları indi

O bölgede dolu yağışı felakete döndü! Arabaların camları indi
Meteorolojinin uyarılarının ardından o illerde dolu yağışı etkili oldu. Yağış bir anda felakete dönüştü ve ciddi maddi hasarlar oluşturdu...

Trakya bölgesinde bugün şiddetli dolu yağışı etkili oldu. Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da aniden bastıran dolu, vatandaşları hazırlıksız yakalarken, hayatı olumsuz yönde etkiledi. 

EDİRNE’DE KUVVETLİ SAĞANAK VE DOLU 

Edirne merkezde başlayan kuvvetli sağanak, kentin doğu kesimlerinde şiddetli doluya dönüştü. İskender ve Habiller köylerinde dolu yağışı yoğun olarak hissedildi. Dolu nedeniyle cadde ve sokaklar kısa sürede beyaza büründü. Trafikte aksamalar yaşanırken, birçok sürücü araçlarını durdurarak yağışın dinmesini bekledi. Hava sıcaklığının 17 dereceye düştüğü Edirne’de, polis ekipleri trafiğin yoğun olduğu noktalarda önlem alarak sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. 

KIRKLARELİ’NDE YAŞAMI OLUMSUZ ETKİLEYEN DOLU 

Trakya'da dolu etkili oldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarıda bulunduğu Kırklareli’nde de aniden başlayan dolu yağışı, yaşamı olumsuz etkiledi. Doluya hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, iş yerlerinin tenteleri ve binaların altlarına sığındı. Üsküpdere köyünde etkili olan büyük misket boyutundaki dolu, çok sayıda aracın camını kırarken, kaportalarında da ciddi hasara yol açtı. 

Merkeze 15 kilometre uzaklıktaki Üsküpdere köyünde hasadı gelen buğday ve erkenci ayçiçeği ekili alanlarda da zarara neden olan dolunun tarım arazilerine verdiği zarar, yapılacak incelemelerin ardından netlik kazanacak. Kırklareli Valisi Birol Ekici, köyde incelemelerde bulunarak hasarın boyutunu yerinde değerlendirdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.