O kişiler sıcak havada çalışmayacak! Çalışma saatleri güncelleniyor

O kişiler sıcak havada çalışmayacak! Çalışma saatleri güncelleniyor
Artan sıcaklar nedeniyle bazı çalışanlar için çalışma saatleri yeniden düzenlenecek. O kişiler sıcak havada çalışmayacak...

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), başkentte etkisini gösteren aşırı sıcaklar nedeniyle personelin çalışma koşullarına yönelik yeni tedbirler aldı. ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın talimatıyla yayınlanan genelge doğrultusunda, çalışanların sağlık ve güvenliğinin korunması amacıyla bazı düzenlemeler yapıldı.

HAMİLE VE EMZİREN ÇALIŞANLARA ÖNCELİK

Yeni düzenlemeye göre, aşırı sıcak ortamlarda çalışan personelin zorunlu ve acil durumlar dışında daha serin saatlerde çalışması sağlanacak. Özellikle hamile ve emziren kadın çalışanlarla kronik hastalığı bulunan personelin, bu durumlarını belgeledikleri takdirde çalıştırılmamasına özen gösterilecek.

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İÇİN YENİ DÜZENLEMELER

Genelgede, sıcak havaların çalışma performansını düşürebileceği, dikkat dağınıklığı, halsizlik ve baş ağrısı gibi semptomlara yol açabileceği, bu nedenle de iş kazalarının artabileceği vurgulandı. Bu riskleri minimize etmek amacıyla, özellikle yoğun fiziksel aktivite gerektiren işlerde ve açık alanlarda çalışan personelin çalışma şartları yeniden düzenlenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.