Orhan Gencebay'dan 'Katliam Yasası'na tepki: Kimse yaşam hakkını gasp edemez

Orhan Gencebay'dan 'Katliam Yasası'na tepki: Kimse yaşam hakkını gasp edemez
Zaman zaman Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelen sanatçı Orhan Gencebay, iktidarın sokak hayvanlarının katledilmesinin önünü açan kanun teklifine ilişkin; "Bu dünyada yaşayan tüm canlıların yaşam hakkı vardır. Kimse bu hakkı gasp edemez. Bu hakkı gasp etmek isteyen suç işliyordur" ifadelerini kullandı.

Sanatçı Orhan Gencebay, iktidarın sokak hayvanlarının katledilmesinin önünü açan kanun teklifine tepki gösterdi. Gencebay, Ankara'da teklife tepki göstermek için toplanan kalabalığa, "Ankara'da olmasam da gönül olarak oradayım, benim de oraya gittiğimi düşünsünler" dedi.

'HER TÜRLÜ YARDIMI YAPIP, YAŞATMALIYIZ'

Magazinsortie.com'dan gazeteci Olcay Ünal Sert'e konuşan Gencebay, "Bu dünyada yaşayan tüm canlıların yaşam hakkı vardır. Kimse bu hakkı gasp edemez. Bu hakkı gasp etmek isteyen suç işliyordur. Son derece yanlıştır. Bu hayvanların yaşam şekilleri tabi çok farklıdır, biz insanlar gibi değil. Biz insanız, akıllıyız, onlara yardımcı olmalıyız. Onların yaşaması için her türlü yardımı yapıp yaşatmalıyız, öldürmek değil" dedi.

'HER CANLIYA SAYGI DUYMALIYIZ'

Gencebay sözlerini şöyle sürdürdü:

"İyileşmesi mümkün olmayan, acı çekiyorsa belki ama o da onun isteğiyle olması lâzım, fakat hayvanların böyle bir durumu söyleme imkanları yok. Ancak kuduz olur, yaşaması mümkün değildir, belki hem onu kurtarmak, hem de topluma zarar vermemesi için, o zaman düşünülebilir ama bu da olağanüstü zor bir şeydir. Yaradan'ın yarattığı bütün canlıların bu dünyada yaşama hakları vardır. Yaradan hepimizi topraktan yaratmıştır. Her bir canlıya saygı duymalıyız."

Uyutmanın anlamının ötenazi olduğunu belirten Gencebay, bunun da öldürmek anlamına geleceğini ifade etti ve karşı olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.