Petrol araştırmaları yıllardır devam ediyordu: Enerji bakanı müjdeyi verdi

Petrol araştırmaları yıllardır devam ediyordu: Enerji bakanı müjdeyi verdi
O ilimizde yıllardır petrol araştırması devam ediyordu. Sonuçlar beklendiği gibi çıktı! Enerji bakanı müjdeyi verdi...

Geçtiğimiz yıl Karadeniz'den alınan su örneklerinde petrol izlerine rastlanmıştı. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na (TPAO) gönderilen örnekler, bilim insanlarının tahmin ettiği yönde sonuçlar verdi. Bu gelişmeler üzerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, şehirde yaptığı temaslar sırasında müjdeli haberi açıkladı.

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI BAYRAKTAR'DAN AÇIKLAMALAR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, doğalgaz ve petrol aramalarıyla ilgili açıklamalarda bulunarak, "Başka keşiflere, özellikle Karadeniz'de yeni keşiflere ihtiyacımız var. Bu anlamda Rize açıklarında, hepinizin malumu basından da takip ediyorsunuz, bir arama programımız içerisinde var. Belki petrol emareli olduğunu düşündüğümüz bir sondajımızı yapmayı en kısa zamanda hedefliyoruz." dedi.

ARAŞTIRMALAR SÜREKLİ DEVAM EDİYOR

Gümüşhane Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nafız Maden, uydu ve jeofizik veriler ışığında yapılan değerlendirmelerin ardından Çayeli açıklarından da örnekler aldıklarını belirtti. Prof. Dr. Maden, "Doğal petrol sızıntısı varlığına şahit olduk. Bununla ilgili olarak aldığımız örnekler üzerinde analizler yapılacak ve kalitesi tespit edilmeye çalışılacak. Bu çalışmanın amacı, Türkiye'nin petrol ve doğal gaz potansiyelinin ortaya çıkarılmasıdır. Nerelerde petrol var, biz de akademik olarak TPAO'ya yardımcı olabilir miyiz, onunla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Türkiye'nin nerelerinde petrol sızıntısı var, bunların haritalanmasına yönelik olarak yaptığımız çalışmaların bir devamı. Analizlerin ardından, Çayeli açıklarında da petrol potansiyelinin belirlenmesi için TPAO'nun bu bölgeye gelmesini ve sismik çalışma yapmasını arzu ediyoruz. Bunun akabinde de sondaj çalışmaları sonucunda bu bölgeden petrol çıkmasını ümit ediyoruz." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.