Şehit yakınları ve gazilere müjde! Artık bilet alırken kayıt yaptırmanıza gerek yok

Şehit yakınları ve gazilere müjde! Artık bilet alırken kayıt yaptırmanıza gerek yok
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve TCDD yeni bir iş birliği imzaladı. Şehit yakınları ve gaziler artık bilet alırken kayıt yaptırmaları gerekmeyecek...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) arasında imzalanan yeni iş birliği protokolü, şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınlarına önemli bir kolaylık sağlıyor. Bu protokol sayesinde, ücretsiz seyahat kartına sahip olan hak sahipleri artık elektronik ortamda bilet alabilecek, herhangi bir kayıt işlemi gerekmeyecek. 

YENİ PROTOKOL İLE ELEKTRONİK BİLETLEME DÖNEMİ BAŞLIYOR 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yazılı açıklamasına göre, şehit yakınları ve gazilerin, TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde biletleme işlemlerini elektronik ortamda yapabilmeleri amaçlanıyor. Protokol kapsamında, bu kişilerin bilgilerinin anlık olarak sistemde doğrulanması sağlanacak. Önceden, biletleme işlemleri için TCDD Taşımacılık AŞ'ye giderek kayıt yaptırma zorunluluğu bulunan hak sahipleri, artık bu işlemleri kayda gerek olmadan, istedikleri zaman ve yerden kolaylıkla gerçekleştirebilecekler. 

"ŞEHİTLERİMİZİN VE GAZİLERİMİZİN HAKLARINI KORUMA GÖREVİMİZ" 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir, iş birliği protokolüne ilişkin yaptığı açıklamada, "Şehitlerimizin emanetleri ile gazilerimizin haklarını korumak ve yaşamlarını kolaylaştırmak en önemli görevlerimizden biri. Bu protokol ile vatandaşlarımızın daha kolay ve rahat şekilde seyahat etmelerini sağlamış olduk. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize şükranlarımı sunarım." ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.