SGK duyurdu: Emekliler için 'dijital kimlik kartı' dönemi başlıyor

SGK duyurdu: Emekliler için 'dijital kimlik kartı' dönemi başlıyor
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emeklilere yönelik avantaj ve indirimler sunan müjdeyi duyurdu. Kurum, 'emekliler.gov.tr' internet sitesini hizmete açtı ve 'Emekli Dijital Kimlik Kartı'nı tanıttı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emeklilere yönelik avantajlar ve indirimler hakkında bilgilendirme yapmak amacıyla 'emekliler.gov.tr' internet sitesini hizmete açtı. Ayrıca, 'Emekli Dijital Kimlik Kartı'nın tanıtımı gerçekleştirildi.

Hükümet, emeklilere söz verdiği seyyanen zammı henüz gerçekleştirmemişken, günlük hayatta pek fazla karşılık bulmayan 'Emekli Dijital Kimlik Kartı'nı kullanıma sundu.

65 YAŞ VE ÜZERİ İÇİN GEÇERLİ OLACAK

SGK'nın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Türkiye Yüzyılı emektarlarımızın 'Emekli Dijital Kimlik Kartı' hazır. Emeklilerimize özel yapılan indirimler ve birçok fırsata 'http://emekliler.gov.tr' adresi üzerinden erişebilirsiniz" denildi. Ancak bu kart, yalnızca 65 yaş ve üzeri emeklilere verilecek.

DİJİTAL KARTA NASIL ERİŞİLİR?

Emekli Dijital Kimlik Kartı, ’emekliler.gov.tr’ internet sitesi üzerinden alınabilecek. Kartı almak için siteye giriş yaparak gerekli bilgileri doldurmak ve kimlik belgesinin fotoğrafını yüklemek gerekiyor. Kart oluşturulduktan sonra PDF çıktısı alınabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.