Esad’dan Erdoğan’ın görüşme talebine yanıt: Çıkarlarımıza uyarsa masaya oturmaya hazırım

Esad’dan Erdoğan’ın görüşme talebine yanıt: Çıkarlarımıza uyarsa masaya oturmaya hazırım
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşme çağrısını değerlendirdiği açıklamasında, Suriye'nin çıkarlarına uygun olması halinde mevkidaşıyla görüşmeye hazır olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Suriye ile normalleşme sürecine ilişkin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile olası bir görüşme için "her an" davette bulunabileceklerini açıklamıştı.

Erdoğan'ın görüşme çağrısını değerlendiren Esad, Suriye'nin çıkarlarına uygun olması halinde mevkidaşıyla masaya oturmaya hazır olduğunu aktardı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Esad, Erdoğan'ın görüşme çağrısına yönelik sorular üzerine, Esad "Birçok kez söylediğimiz gibi ilişkiyi geliştirmeye yönelik her türlü girişime olumlu bakıyoruz ve bu da doğal bir şey" dedi.

Erdoğan ile "Türk askerlerinin Suriye topraklarından çekilmesinin gündeme gelmesi halinde" görüşeceğini belirten Esad, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Suriye ile yapılan görüşmeler kapsamında dün yaptığı açıklamaya yönelik, "Bizim için gizli olan bir şey yok, Suriye'de hiçbir şey gizli değildir, her şey açıktır" açıklamasında bulundu.

Erdoğan, haziran sonunda Türkiye'nin Suriye ile ilişkilerinin tekrar kurulmaması için bir sebep olmadığını söylemişti. Erdoğan, en son olarak 12 Temmuz’da Esad ile görüşme ile ilgili olarak “Görevi Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'a verdim. Dışişleri Bakanım da şu anda muhataplarıyla görüşmek suretiyle işin bütün yol haritasını belirleyecekler. Ona göre de inşallah adımı atacağız.” demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.