Tapuya giden köylü hayatının şoku! Duyan e-Devlet'ten kontrol ediyor

Tapuya giden köylü hayatının şoku! Duyan e-Devlet'ten kontrol ediyor
O ilimizde tapuya giden köylü hayatının şokunu yaşadı! Haberi olmadan tapusu gitmiş...

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde yaşanan büyük bir tapu skandalı, köylüler arasında büyük bir şok etkisi yarattı. Bir köylünün tapu dairesinde kendisine ait zeytinlik alanın üzerindeki kayıtların silindiğini fark etmesinin ardından, diğer köylüler de e-Devlet üzerinden yaptıkları kontrollerde arazilerinin kendilerinden habersiz TOKİ’ye devredildiğini öğrendi. 

TAPU KAYITLARI SİLİNMİŞ 

Birgün gazetesinin haberine göre, Kırıkhan ilçesinin bir köyünde yaşayan bir vatandaş, tapu işlemleri için gittiği dairede, kendisine ait zeytinlik arazisinin artık kayıtlı olmadığını fark etti. Bu durumu köydeki diğer sakinlerle paylaşmasının ardından, köylüler e-Devlet üzerinden tapu bilgilerini kontrol etmeye başladılar. Yapılan kontroller sonucunda, arazilerin TOKİ’ye devredildiği ve tapuların köylülerden düşürüldüğü ortaya çıktı. 

TOKİ’NİN KONUT İNŞAATI VE İHALELER 

TOKİ’nin, köylülerin arazilerine konut inşa edeceği ve bu arazi için düzenlenen ihaleyi, eski AK Parti Elazığ İl YK üyesi Mustafa Tetik’in de dahil olduğu üç firmanın kazandığı öğrenildi. Köylüler, arazilerinin ellerinden alındığını tesadüf sonucu öğrenince eyleme geçtiler.

Resim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.