Tarihin en büyük veri ihlali: 10 milyar şifre internete sızdırıldı!

Tarihin en büyük veri ihlali: 10 milyar şifre internete sızdırıldı!
Dijital çağda kişisel verilerin güvenliği her zamankinden daha kritik hale geldi. Son olarak, internet tarihindeki en büyük şifre sızıntısı yaşandı.

Kişisel verileri korumak teknolojideki değişimlerle beraber her zamankinden de önemli hale geldi. Özellikle, bilgisayar korsanları tarafından gerçekleştirilen sızıntılar, bu verileri sürekli olarak tehlikeye atıyor.

Cybernews isimli araştırma ekibine göre, 4 Temmuz'da bir hacker forumunda yaklaşık 10 milyar şifre içeren devasa bir derleme dosyası yayınlandı. Araştırmalar, sızdırılan veritabanının son birkaç yıla ait çeşitli şifreleri içerdiğini ortaya koyuyor.

Thumbs B C 1A6E7028Ec16B53E735D4E264F5D1F2C-1

DENEME YANILMA YÖNTEMİ 

Bu durum, saldırganların bu şifreleri kullanma olasılığını oldukça yüksek kılıyor. Uzmanlar, saldırganların bu veritabanını kullanarak Brute Force (deneme yanılma) yöntemiyle hesaplara erişebileceklerini belirtiyorlar.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Bu sızıntının ardından uzmanlar, kullanıcıların hesaplarını korumak şifre değişikliği başta olmak üzere benzersiz parolalar kullanılmasını öneriyor. Ayrıca, iki faktörlü kimlik doğrulamasının açık olmasını ve hesapların kontrol edilmesi gerektiğini aktarıyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.