TÜİK 55 sözleşmeli personel alacak! Başvuru şartları ve tarihleri belli oldu…

TÜİK 55 sözleşmeli personel alacak! Başvuru şartları ve tarihleri belli oldu…
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 55 sözleşmeli personel istihdam edecek. Peki başvuru nasıl yapılır? İşte detaylar...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 55 yeni personel alacağını duyurdu. Kurumun Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, alınacak personel TÜİK'in Ankara'daki merkezi ile Diyarbakır, Edirne, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Konya, Malatya, Nevşehir, Siirt ve Van bölge müdürlüklerinde görev yapacak.

Bu kapsamda, 28 anketör, 22 destek personeli (temizlik görevlisi) ve 5 teknisyen olmak üzere toplam 55 personel görevlendirilecek.

BAŞVURULAR 8 TEMMUZ’A KADAR DEVAM EDECEK

Adaylar başvurularını, bugünden itibaren 8 Temmuz saat 18.00'e kadar e-Devlet üzerinden "TÜİK Başkanlığı-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım" hizmeti veya "https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr" internet adresinden elektronik ortamda yapabilecek.

2022 KPSS puan sıralamasına göre destek personeli (temizlik görevlisi) ve teknisyen pozisyonları için başvuran ve gerekli şartları sağlayan adayların yerleştirme süreci, tercih ettikleri birim ve görev için ilan edilen sözleşmeli personel pozisyonları ve nitelikleri dikkate alınarak yapılacak. Her bir birim için, KPSS P94 puanı en yüksek adaydan başlanarak sıralama yapılacak ve bu sıralamaya göre yerleştirme işlemi gerçekleştirilecek.

Sözlü sınavla belirlenecek anketörler için ise 2022 KPSS P3 (B grubu) puanı esas alınacak ve en yüksek puanlı adaydan başlanarak her birim için ayrı ayrı istihdam edilecek sözleşmeli personel sayısının dört katı kadar aday sözlü sınav için davet edilecek.

Sözlü sınavda en az 70 puan alan adaylar başarılı kabul edilecek ve başarılı adayların listesi kurumun resmi internet sitesi olan www.tuik.gov.tr üzerinden duyurulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.