Vakıf üniversitelerinde ücretlere dev zam: Yeni rakamlar cep yakacak!

Vakıf üniversitelerinde ücretlere dev zam: Yeni rakamlar cep yakacak!
Vakıf üniversiteleri, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için ücretlerine rekor seviyede zam yaptı. Bazı bölümlerde geçen yıla göre ücretler iki katına çıktı. Üniversite tercihleri yaklaşırken özel üniversiteler, yeni zamlı ücretlerini duyurmaya başladı.

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından milyonlarca öğrenci, 25 Temmuz-2 Ağustos 2024 tarihleri arasında üniversite tercihlerini yapacak. Bu süreç yaklaşırken, vakıf üniversiteleri de 2024-2025 akademik yılı için belirledikleri yeni ücretlerini açıklamaya başladı. Güncel ücretlerdeki fiyat artışı ise dikkat çekti.

İşte bölümlere göre bazı örnekler:

Koç Üniversitesi: Koç Üniversitesi, 2024-2025 akademik yılı için Tıp Fakültesi dışındaki tüm programlarda yeni kayıt olacak öğrenciler için ücretini 1 milyon 75 bin TL olarak belirledi. Yabancı Dil Hazırlık Programı ücreti de tüm bölümler için aynı miktar oldu. Geçen yıl bu ücret 530 bin TL idi. Böylece Koç Üniversitesi, ücretlerine yüzde 103 zam yapmış oldu.

Sabancı Üniversitesi: Sabancı Üniversitesi, 2024-2025 akademik yılı için tüm lisans programları ve hazırlık dil eğitimi ücretini 1,1 milyon TL olarak açıkladı. Geçen yıl bu ücret 510 bin TL idi, bu yıl yüzde 115 artışla 1 milyon 100 bin TL'ye çıktı.

Bilkent Üniversitesi: Bilkent Üniversitesi, 2024-2025 yılı için tüm bölümler ve programlarda eğitim ücretini 620 bin TL olarak belirledi. Geçen yıl bu ücret 310 bin TL idi.

Özyeğin Üniversitesi: Özyeğin Üniversitesi, İşletme Fakültesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Sosyal Bilimler Fakültesi ve Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ücretlerini 950 bin TL olarak duyurdu. Geçen yıl bu fakültelerin ücretleri 475 bin TL idi.

İstanbul Bilgi Üniversitesi: Bilgi Üniversitesi’nin en pahalı lisans programları, Mühendislik Fakültesi, Doğa Bilimleri Fakültesi ve psikoloji bölümünün yer aldığı Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi oldu. Bu fakültelerde ücret 745 bin TL olarak belirlendi. Geçen yıl bu ücret 297 bin 500 TL idi. Bilgi Üniversitesi, böylece yüzde 150'nin üzerinde bir zam yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.